Enhälliga miljöministrar visade på fredagen upp en fungerande EU-process som vi inte har sett på länge.
EU kan nu ratificera klimatavtalet från Paris i en gemensam front.
En aning pinsamt var det allt för världens klimatkämpe EU, att både USA och Kina ratificerade det globala klimatavtalet först.
Riktigt pinsamt hade det då kunnat bli på uppföljningsmötet i Marocko i november, om EU inte hade tillåtits delta – för den som inte har ratificerat är enbart välkommen som observatör.
Men den nesan slapp vi undan.
På fredagen beslöt EUs miljöministrar att använda sig av en snabbprocess för EU-ratifikationen utan att först vänta in att varje EU-lands parlament först godkänner Parisavtalet hemma.
Nästa vecka ska Europaparlamentet godkänna och sedan kan rådet formellt ta beslutet, alldeles i sista minuten för att klara Marocko-deadline som är den 7 oktober.
Några länder har haft sina egna skäl att fram till nu göra ratifikationen besvärlig för EU.
Polen som alltid kräver undantag i klimatarbetet, hade tänkt ut några nya undantag man ville få de andra att gå med på.
Italien var inne på en liknande linje.
Slovakien hade hotat med detsamma men släppte idén när de blev höstens EU-ordförande (ett misslyckande faller alltid tillbaka på ordförandestolen).
Så vad fick Polen med sin EU-kritiska regering att ändra sig?
Ett par enskilda möten med energi- och klimatkommissionären Miguel Arias Canete gjorde susen.
”Polska intressen har säkrats”, förklarade regeringens miljötalesman Pavel Mucha efteråt, utan att vilja ge detaljer.
Möjligen tänkte han på att EU-kommissionen på onsdagen godkände statsstöd till polska kolreaktorer, möjligen har polackerna vunnit andra eftergifter.
Det lär visa sig efterhand, vad Canete har lovat bort.
Under tiden glädjer sig EU-institutionerna åt att för första gången på länge i en viktig fråga, ha lyckats ena alla regeringar trots att det innebär raka motsatsen vad Visegradländerna hoppats få se efter brexit-omröstningen – mer nationalstat, mindre EU.