Finlands 13 EU-parlamentariker tillhör de mest inflytelserika bland de 751 ledamöterna, enligt en sammanställning av nätsajten Votewatch som granskar EU:s beslutsmaskineri.
Fyra svenska ledamöter rankas på topp-100. Men av dessa är det bara en som finns på en valsedel i EU-valet den 26 maj.
EU-parlamentariker kan ha mycket stort inflytande över lagstiftningen i samtliga EU-länder. Men det är bara de som lyckas få poster som ansvarig för förhandlingarna om stora lagstiftningsområden eller tunga poster i utskott och partigrupper som blir de verkligt inflytelserika. Det tar ofta flera år för en ny parlamentsledamot att nå sådana positioner.
Votewatch har gått igenom vad parlamentsledamöterna haft för uppdrag och positioner de gångna fem åren.
I topp hamnar föga förvånande parlamentets talman Antonio Tajani, och på andra plats Manfred Weber, ordförande för den största partigruppen, konservativa EPP.
Bland de svenska ledamöterna återfinns Liberalernas Cecilia Wikström som nr 22. Hon har bland annat varit huvudansvarig (rapportör) för förhandlingarna om Dublinkonventionen i migrationspolitiken och suttit som ordförande i två utskott.
På plats 57 placeras Bodil Valero (MP), 87 Linnea Engström (MP) och 92 Marita Ulvskog (S).
Men av dessa är det bara Bodil Valero som väljarna kan hitta på någon valsedel. Hon står på fjärde plats på Miljöpartiets valsedel.
I genomgången av Votewatch går de finländska ledamöterna så hög ranking att genomsnittet placerar dem bland de fyra länder som ligger i topp, tillsammans med Tyskland, Belgien och Tjeckien.
Den högst rankade är De Grönas Heidi Hautala på elfte plats. Med Samlingspartiets Petri Savarmaa på fjortonde. Votewatch konstaterar också att flera av de finländska ledamöterna har lyckats få poster som huvudansvariga för lagstiftningsförhandlingar.
Tyskland har särklassigt flest ledamöter, men de flesta EU-parlamentariker har också tunga poster, vilket gör att deras genomsnitt också ger landet en placering som nummer ett i inflytande.
Andra stora länder som Frankrike och Storbritannien hamnar betydligt längre ner. Ledamöterna från Marine Le Pens Nationella fronten och Nigel Farages UKIP har haft mycket litet inflytande och drar ner genomsnittet för dessa länder.
De 20 svenska ledamöternas samlade insats under den gångna mandatperioden gör att Sverige hamnar på övre halvan i inflytanderankingen.