Vad tror vi att EUs justitieministrar sa om Orbans maktövertagande när de möttes i måndags?
Rätt gissat:
Inget.
I förra veckan såg Ungerns premiärminister till att i namn av undantagstillstånd, ge sitt parlament ledigt och sin egen regering full makt så länge coronakrisen pågår.
Han avgör själv när den är över.
Raskt klubbade han sedan en rad nya lagar, t ex förbud mot könsbyte, förbud för kommunala teatrar att besluta vilka pjäser de sätter upp samt gav en av Budapests större parker till ett av sina älsklingsprojekt.
I helgen gick han vidare.
Han beslöt anslå 2 miljarder dollar till en krisfond. Riktigt snålt i förhållande till behoven, sa kritikerna.
Orban tvingar ovanligt nog utländska varuhuskedjor i Ungern att bidra till fonden med kontanter (106 miljoner) liksom banker (163 miljoner).
(Det är inte första gången Aldi, Tesco, Lidl och övriga hamnar i hans sökljus, för ett par år sedan åkte de t ex på en särskild parkeringsskatt samt tak för deras reklam, dessförinnan en ”livsmedelssäkerhetsavgift.”
Politiskt fiffigt var att han därutöver beslagtar en stor inkomstkälla för ungerska kommuner, bilskatten. I många kommuner valdes för sex månader oppositionspartier in.
Det tyngsta slaget mot oppositionen blir dock att alla politiska partier måste avstå hälften av sina intäkter till staten.
Regeringspartiet Fidesz har länge utnyttjat sin regeringsställning till att kampanja på ungerska statens bekostnad så där blir smällen inte lika tuff.
Victor Orbans manövrar förra veckan som stärker hans välde betydligt, resulterade först i invändningar från EU-kollegor och EU-institutioner som länge blundat för att de har en icke-demokrati i sin mitt.
Men än så länge har reaktionen varit något av ett skämt.
16 EU-länder skrev ett brev till EUs rådsordförande – allmänt hållet, utan att nämna Ungern vid namn – där de uppmanade att ”ämnet ska tas upp på ett utrikesministermöte när det är lämpligt”.
Så allmänt hållet var brevet, att Ungerns regering raskt anslöt sig till de 16.
EU-kommissionen lovade visserligen att övervaka alla undantagstillstånd som införts i EU-länder för att säkra rättststaten. Något motvilligt, pressad av media, nämnde faktiskt ordförande Ursula von der Leyen Ungern.
Därefter har det varit tyst från EU-kommissionen.
EPP, den mäktiga borgerliga gruppen i EU-parlamentet där Orbans parti Fidesz är en kontroversiell medlem, har Ungernfrågan på sitt bord. 13 EPP-partier från de mindre EU-länderna (inkl Sveriges moderater och KD) har skrivit till ordförande Donald Tusk och bett honom få Fidesz utkastat ur gruppen.
Så länge tyska CDU/CSU skyddar Orban kan det dock bli svårt.
Kroatiens regering började sitt halvår som EU-ordförande i januari med att suspendera den artikel 7-process mot Ungern som pågått (långsamt och ganska obemärkt) sedan 2019.
I måndags möttes EUs justitieministrar under kroatiskt ordförandeskap utan att Ungerns pinfärska kupp eller 16 EU-regeringars reaktion på den, diskuterades.
Ministrarna enades visserligen om ett uttalande om att alla undantagstillstånd måste respektera EUs fördrag men kroatiska källor spred sedan att detta inte på något sätt var riktat mot Ungern utan gällde för alla.
En liten knuff kommer trots allt från en majoritet av partierna i EU-parlamentet som uppmanat talmannen att skriva till EU-kommissionen för att få artikel 7-processen om respekt för medborgerlriga rättigheter och rättsstaten, återupptagen.
Men tills vidare sitter Victor Orban trygg och kan invänta EU-beslut om gemensamma fonder för att hjälpa alla medlemsländer att klara coronakrisen och dess efterverkningar.
Snart har han mycket mer än 2 miljarder att spendera.