De var just på väg att bli rumsrena, politikerna i den holländska extremhögern.
Nu avslöjas att deras argument hade betalats av Ryssland.
Vi befinner oss bara drygt två månader från ett EU-val där högernationalister, högerextremister och högerkonservativa väntas få storartade framgångar.
De nya avslöjanden kommer därför inte lägligt för dem. Men nu avslöjar belgisk och tjeckisk säkerhetspolis hur europeiska toppolitiker och europaparlamentariker har betalats av Ryssland för att driva ryska argument i EU-samarbetet eller allmänt skapa osämja.
Flera holländska högerpopulister, däribland Geert Wilders som i vår varit en hårsmån ifrån att bli premiärminister och hans meningsfrände Thierry Baudet, har dragits in i skandalen.
Betalningarna ska bland annat ha gått via sajten Voice of Europe där europeiska högerextremister brukar uppträda, bl a Baudet och den belgiske Vlaams Belang-politikern Flip Dewinter.
Det gäller även Geert Wilders som har kallat sajten för ”unik,” ”värdefull” och rentav ”ett botemedel” mot mainstream-medias propaganda.
Wilders nekar idag till att ha tagit emot ryska pengar och sa på sociala media under gårdagen att han var upprörd över vad som framkommit.
Wilders har tidigare vid flera tillfällen stoppat politiska reformer i Nederländerna som skulle kräva insyn i var de pengar kommer från som holländska politiker tar emot i gåva, även gåvor från utlandet.
Så sent som i februari i år, nekade Wilders som potentiell inkommande premiärminister, att underteckna ett säkerhetsavtal med Ukraina – samma slag av avtal som en rad andra EU-länder, inklusive Sverige, slutit.
Geert Wilders gjorde i november sin största valseger någonsin och har under vintern förhandlat med övriga partier om att få bli Nederländernas premiärminister. Tills vidare har det stupat på att nästan inga partier vill regera med honom.
För Thierry Baudet är anklagelserna svårare att slå bort. Baudet blev känd när han 2016 genom att tvinga regeringen utlysa en folkomröstning, var nära att fälla ett associationsavtal mellan EU och Ukraina bara två år efter den ryska ockupationen.
Att Baudet tagit emot rysk betalning har tidigare kommit fram men han har då påstått att avslöjande meddelanden bara var på skoj. Det verkar alltså inte säkerhetspolisen anse.
När Belgiens premiärminister Alexander de Croo offentliggjorde uppgifterna under torsdagen meddelade han att det finns bevis mot flera europaparlamentariker som ska ha tagit emot betalning för att föra fram ryska argument i EU-parlamentet.
Han ville inte nämna namn men sa att ledamöterna kommer från sex länder. Tyskland, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Polen och Ungern.
Vilka ledamöter som oftast argumenterar eller röstar pro-ryskt är dock känt.
Ett givet namn är den holländske europaparlamentarikern Marcel de Graaf vilken hör till de som oftast deltagit hos Voice of Europe och i november där framförde att Europa var översvämmat av amerikanska militärbaser, att det var som att Europa var ockuperat av USA.
Andra europaparlamentariker hade tidigt krävt att han sanktioneras för rasistiska uttalanden i parlamentet. När han till slut tvingades lämna den högerpopulistiska gruppen ID berodde det dock inte på rasismen utan att han upprepat stödde Ryssland och angrep Ukraina i debatterna.
Graaf har fortsatt i samma stil som politisk vilde och för ett par veckor sedan krävde flera ledamöter att parlamentet måste utreda honom för eventuella relationer med Ryssland.
En utredning pågår redan mot den lettiska politikern Tatjana Zdanoka som i januari kastade ur den Gröna gruppen för sitt stöd till Ryssland. Hon anklagas nu för spionage för Rysslands räkning.
Apropå övriga namn återger det europeiska mediasamarbetet News Europe i en grundlig genomgång hur MEPParna har förhållit sig till Ryssland sedan valet 2019, gjord av Novaya Gazeta.
Ungefär 6 procent av de 750 ledamöterna i Europaparlamentet röstar som regel pro-ryskt eller anti-ukrainskt. Ytterligare drygt 6 procent lägger oftast ner sin röst i dessa frågor vilket sammanlagt gör drygt 80 röster av de 750.
De nationella partier som utmärkt sig för pro-ryskt röstande är först kommunister från Grekland och Portugal, därefter franska Le Pens Nationell samling (77 proc) och tyska Alternativ fur Deutschland (70 proc).
Därefter kommer österrikiska FPO och tjeckiska Frihet och Demokrati.
Italienska Liga (Matteo Salvini, ingår i Italiens regeringskoalition) och Polens PiS hamnar längre ner med cirka 11 procent av pro-ryska positioner vardera. PiS liksom österrikiska FPO ägnar sig mer åt att avstå, än att rösta emot.
Bland enskilda ledamöter toppar Tatiana Zdarova liksom tyska Afds Gunnar Beck och Marcel de Graaf. Le Pens kronprins Jordan Bardella och franske Nicolas Bay (från högerextreme Eric Zemmours parti) hamnar likaså högt. Beck och Bay står på en svart lista pga nära kontakter med ryssarna och kommer efter valet inte få agera som valövervakare.
Svenska Sverigedemokraterna återfinns inte i genomgången men sajten Europaportalen har gjort en egen genomgång över hur SD röstat överlag i Europaparlamentet.
Det visar sig att SD ligger närmare högerextrema ID än sin egen partigrupp ECR och man röstar allra oftast som Le Pens Nationella samling och tyska Afd.
När SD i februari röstade nej till akut penningstöd för Ukraina, har ledamoten Charlie Weimers förklarat det med att SD inte vill ge EU-stöd till Ukrainas ”misskötta och korrupta ekonomi.”
Den europeiska genomgången visar samtidigt en trend bland många tidigare öppna pro-ryska ledamöter att numera hålla en lägre profil genom att avstå eller att utebli från möten där frågorna är uppe på dagordningen.
Det är inte så politiskt gångbart med pro-ryska synpunkter i Europa för tillfället.