EU-kritikernas svindlande hantering av EU-pengar

”Vi är offer”, sa en ilsken Nigel Farage när en utredning konstaterat att hans parti Ukip använt miljoner av EUs pengar på otillåtna aktiviteter.
Farage ska återbetala EU-pengar som han bland annat personligen använt för att försöka bli invald i det brittiska parlamentet.

Samma arga svar om att bli orättvist behandlad kom nyligen från Dansk Folkeparti.
Partiet har avslöjats ha styrt om EU-pengar till att bedriva dansk inrikespolitik men också till middagar och utflykter i vänners lag.

Medias avslöjanden fick partiet att försöka betala tillbaka.
Först ville man betala 200 000 kronor tillbaka. Ett nytt avslöjande och summan  var närmare  300 000 kr fast efter ytterligare avslöjanden fick DFarna så ihop till närmare 1 miljon som kanske inte hörde hemma i dansk politik.
Europaparlamentet sa dock nej tack till någon som helst återbetalning innan den nyöppnade brottsutredningen om deras affärer är avslutad.

Farages kollega i Europaparlamentet från franska Front National, Marine le Pen är aktuell för en skuld på 339 000 euros till Europaparlamentet. Hon hade bland annat anställt assistenter som arbetar med fransk politik i Paris istället för i Europaparlamentet.
Hennes pappa är tidigare fälld för samma sak, liksom hennes trogne partner Bruno Gollnisch.

Dansk Folkepartis underliga EU-affärer har skett via en europeisk samarbetsorganisation där det pågår en parallell brottsutredning mot deras polska systerparti, Solidarna Polska, vilka bland annat tagit bidrag för att hålla en klimatkonferens som aldrig ägde rum. 
Misstankar finns mot en bulgarisk ledamot i samma högergrupp i parlament.
Vidare brottsutreds ungerske Jobbiks europeiske ledamot Bela Kovacs för bedrägeri med EU-medel.

Gemensamt för samtliga dessa partier – förutom EU- och invandringskritik – är att de samtliga drivit kampanjer mot EU för att man använder skattepengar på fel saker.
Dansk Folkepartis främsta namn, Morten Messerschmidt, har till och med skrivit en bok om saken sedan han lovat väljarna bli den största kämpen av alla mot EU-bedrägerier.
Messerschmidt petades för några veckor sedan ur partiledningen och har sjukskrivit sig.